Кремъл се опитва да насажда дългосрочно разделение в западните общества чрез манипулиране

...
Кремъл се опитва да насажда дългосрочно разделение в западните общества чрез манипулиране
Коментари Харесай

Times: Руски тролове опитват да манипулират британските тийнейджъри

Кремъл се пробва да насажда   дълготрайно разделяне  в западните общества посредством манипулиране на подрастващите. Те са взели на прицел английските младежи, като са употребявали тематики, които ги вълнуват, оповестява в. " Times ".

Вестникът цитира  проучване на учени от университета " Клемсън "  в Южна Каролина, при което са оценени около  3 милиона известия в обществените мрежи , най-вече туитове. Изследвани са 2848 акаунта в Twitter, ръководени от основаната в Санкт Петербург Агенция за интернет проучвания, обвързвана с Кремъл. Тя закупи популярност като " съветската фабрика за тролове ".

Троловете  са привличали вниманието на младежите, като  експлоатирали тематики,  които са им близки. Те постоянно са се позиционирали като почитатели на Хари Потър или на разнообразни звезди. Привличайки вниманието на младежите с безобидни привидно тематики те са се опитвали да основават комплициране и да насаждат комфортни за Москва позиции по значими сфери от публичния и политическа живот.

Посочва се, че хиляди английски младежи са били обхванати от  канал в YouTube, финансиран от Кремъл,  който е разпространявал дезинформация по случая Скрипал

Анализите демонстрират, че съветските тролове са опитвали да предизвикат суматоха след терористичните офанзиви в Лондон и да насаждат дезинформация по тематики като брекзит и референдума за самостоятелност в Шотландия.

" Това, което те вършат, е  политическа война в промишлени мащаби  и тя е ориентирана против цялата западна народна власт ", показва Дарън Линвилот от университета " Клемсън ", като добавя, че тази война е добре финансирана.

 

 

news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР